Bar Cherpi, fundat el 1.952 és una casa de menjars que serveix cuina catalana, tradicional i de mercat a la carta i en un menú de migdia de 10,90€.
El bar "Cherpi" va ser fundat l'any 1.952 per Daniel Espert i Emília Estany.
De seguida van començar a cuinar plats del dia i a servir tapes i conserves.
En poc temps es va convertir en un referent del barri del "vermut" dominical i va arribar a posar taules a tota la vorera del carrer Moragas des de la pròpia cantonada del Passatge Maluquer fins al carrer Balmes.
Tampoc no va trigar gaire anys a convertir-se en el que ara és el bar "Cherpi": una casa de menjars.
La filosofia casa de menjars es basa en l'honestetat del que es pot fer en una cuina petita per a servir-ho bé de preu: menjar casolà, de mercat i amb receptes de la pròpia tradició familiar, amb especial enfasi en els guisos i els plats més elaborats.
La idea és servir els plats "de tota la vida", encara que siguin entretinguts de cuinar, a un preu molt atractiu.
L'honestetat de saber el que es pot fer i el que no ho reflecteixen amb la seva carta oral cantada per la pròpia cuinera al taulell de la cuina i davant del plats ja cuinats i exposats.
El relleu del fundadors el van prendre el seus fills, la Rosa i en Josep i, ara, són els néts els qui porten el "Cherpi".
Darrera els fogons hi ha la néta, la Rosa. El nét, en Cisco, se'n cuida de la barra i de la sala amb l'ajuda de cambrers que han anat passant pel "Cherpi" i que són tot un referent al barri.
Tot el que es cuina al "Cherpi" té una raó de ser:
Cuina mediterrània i de mercat: arrossos, vegetals, bolets i horatlises comprats a la plaça.
Cuina casolana catalana: receptes de tradició familiar o catalana que requereixen una elaboració entretinguda i, sobretot, paciència.